Egy ütközésből adódó műszaki probléma miatt kiállni kényszerült és nem szerzett pontot a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája szombaton a Hungaroringen a kamion Eb magyarországi fordulójának második futamán.

A 32 éves szombathelyi pilóta a délelőtti időmérő edzést nagy fölénnyel nyerte meg, s a kora délutáni első futamon rajt-cél győzelmet aratott a több tízezer fős hazai szurkolótábor előtt. A fordított rajtrács szabályának értelmében Kiss így a nyolcadik helyről vágott neki a második, késő délután rendezett versenynek, s az első körben két helyet javított a pozícióján.

A harmadik körben a magyar Oxxo Truck Racing Team brit pilótája, Ryan Smith – aki csak beugró az EB-n – egy előzési manőver közben nagy erővel nekiütközött Kiss kamionja hátuljának, így  a kamion olyan mértékben sérült, hogy a hazai szurkolók kedvencének fel kellett adnia a versenyt. Eltört a a bal első rugó. Az esetet a versenybíróság a futam után vizsgálja majd meg.

Kiss Norbit kiütötték a második futamon 1

Ryan Smith példája mutatja, lökhárító nélkül is tökéletesen végig lehet csinálni egy futamot.

A szombati második futamot az összetett pontversenyben is vezető cseh Adam Lacko nyerte a négyszeres Eb-győztes német Jochen Hahn, valamint Smith előtt. Kiss Norbert a két futam alapján így csak két pontot faragott hátrányából az összetettben vezető Lackóval szemben, az eddig harmadik Hahn pedig pontszámban beérte a magyar pilótát. Lackónak 200, Kissnek és Hahnnak egyformán 159 pontja van a szombati nap után.

Kiss Norbit kiütötték a második futamon 2

Kiss Norbit kiütötték a második futamon 3

Mogyoród, 2017. augusztus 26.
A Kamion Európa-bajnokság magyarországi elsõ futama a mogyoródi Hungaroringen 2017. augusztus 26-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Holnap is érdemes kilátogatni a Hungaroringer. Vasárnap 9.55-kor újabb időmérő edzésre, 13.05-kor és 16 órakor pedig további két futamra kerül sor a Hungaroringen. További részletek Kamionfesztival.hu