A kétszeres Bajnokok Ligája győztes portugál futballcsapat, az FC Porto nem akármilyen csapatbuszt kapott. A Neoplan Skyliner típusú buszt több ezer rajongó előtt adták át hivatalosan a klubnak. A háromtengelyes, emeletes autóbusz utasterét úgy alakították ki, hogy a lehető legnagyobb komfortot nyújtsa a meccsre vagy edzésre tartó futballisták számára. Az autóbuszon kívül-belül kékes árnyalatok köszönnek vissza, mivel ez a csapat egyik fő színe.

Az alsó részen spotlámpákkal és LED-világítással felszerelt tágas konyha áll a focisták rendelkezésére, melyben többek között fagyasztóval felszerelt hűtő és mikrohullámú sütő is megtalálható. Az emeleten pedig mindössze 20 ülőhelyet építettek be, ennek köszönhetően valamennyi utas az ablak mellett foglalhat helyet, kényelmes szimpla üléseken.

Nem akármilyen buszt vásárolt az FC Porto 1

Szükség esetén valamennyi ülőalkalmatosság mellett rendelkezésre áll 230 V-os dugalj, így a futballisták saját elektronikus kütyüjeiket is tölthetik az utazás ideje alatt. A kétzónás légkondicionáló rendszernek köszönhetően az ülések felett egyénileg is szabályozható a levegőbefújás erőssége. Igaz, ez önmagában már nem különlegesség, hanem egyenesen alap a turistabuszokon. A megfelelő kikapcsolódásról multimédia-rendszer gondoskodik, mely számos síkképcsöves monitorral és egy hifivel is össze van kötve.

Nem akármilyen buszt vásárolt az FC Porto 2

Egy ekkora monstrum hajtásához bivalyerős motor kell, éppen ezért a német Neoplan 12,5 literes, hathengeres, 500 lóerős dízel erőforrással szerelte a járművet. A sofőr kényelme érdekében a motorhoz automata sebességváltó csatlakozik, mely egy topografikus sebességszabályozóval van ellátva, ennek köszönhetően előre tud kalkulálni a váltásokkal a terepviszonyok alakulása szerint.

Fehér Miklós egykori klubja szerdán kezdi meg az új idényt az Estoril ellen. Ha hazai pályán begyűjti a csapat a három pontot, akkor talán még az is lehet, hogy ennek a Neoplan Skylinernek is köszönhetik majd a győzelmet.