Az USA-ban létező, sőt, virágzó piaci szegmens a luxus-pickupok kategóriája, a vásárlók szemrebbenés nélkül fizetik ki egy felső kategóriás prémium autó árát (jelen esetben 55 ezer dollárt, amiért akár egy E-osztályos Mercedest is lehet venni Észak-Amerikában), csak hogy haszonjárművükön nemes anyagok, finoman kidolgozott felületek, gazdag tartalom hívja fel magára a figyelmet.

A Ram Limited Tungsten Edition (a tungsten a volfrám angol elnevezése) tintakék bőrüléseket, szarvasbőr tetőkárpitot, valódi fabetéteket mutathat fel. Emellett sportos motorházfedél, fényezett tartozékok és a gigantikus hűtőrácson elhelyezett egyedi felirat hirdeti gazdája jó ízlését. Még a padlószőnyeg is színezett, a fényszórók kerete fekete.

Az autó emellett a Fiat-Chrysler csoportnál szokásos 8,4 colos érintőképernyőt, Apple CarPlay és Android Auto okostelefon integrációt, valamint SiriusXM Guardian műholdas rádióvevőt kapott. Van GPS, légrugózás, távvezérelt motorindítás, tolatókamera, motorosan állítható pedálsor, fűthető kormánykerék, hátul fűthető, elöl fűthető és hűthető ülések.

Ha luxusteherautóra vágysz, eljött a te időd! 2

A képeken látható Ram 1500 mellett a család két nagyobb tagjához: a Ram 2500 és Ram 3500 teherautókhoz is rendelhető lesz a Tungsten csomag.