Egy oxfordi páros, Jack Richens és barátnője, Lucy Hedges egyszer csak úgy döntött, nagyobbra cseréli lakóautóját. Ezért vásároltak egy nagyobb és hosszabb, 2012-es gyártású zárt Mercedes Sprintert. Közel 600 munkaóra ráfordítással pedig egy lélegzetállítóan szép lakóautót varázsoltak belőle.

Olyan lakóautót szerettünk volna építeni, amely egy családnak is elegendő hellyel szolgál. Gyorsan kiegyeztünk a típusban és ezt követően nagyon sokat vitatkoztunk a színeken” – jegyezte meg Jack az egyedi építésű lakóautó kapcsán.

Nincs most ennél otthonosabb Sprinter 1

Az étkező asztalnál négy fő fér el kényelmesen.

A jármű alapterülete 14 négyzetméter és magában foglal két, egyenként kétszemélyes hálórészt, jól felszerelt konyhát és egy étkezőt. A konyhára nagy figyelmet fordítottak, hiszen beépített hűtő, kétégős gázfőzőlap, mosogató, valamint számtalan tárolórekesz is megtalálható benne. „Úgy álmodtuk meg a furgont, hogy két imádnivaló gyerkőc és egy kalandvágyó pár is jól érezze magát a fedélzetén” – tette hozzá a büszke apuka.

Nincs most ennél otthonosabb Sprinter 2

Ízlésesen kialakított konyhapult.

Az átalakítás során sok kompromisszumot kellett hozni, emiatt például sem a WC-nek, sem a zuhanyzónak nem jutott hely. Mégis ez a furgon nagyobb alapterülettel büszkélkedhet, mint néhány londoni lakás. Utasterében ötletes megoldásokból sincs hiány: az első ülések 180 fokban befordíthatók, a hátsó ülések pedig szükség esetén kiszerelhetők. Belső terében emellett számos elektromos csatlakozót rejtettek el.

Nincs most ennél otthonosabb Sprinter 3

A hálórész a jármű hátsó traktusában kapott helyet.

Az egész átalakítás 18 ezer fontba, tehát átszámítva legalább hatmillió forintba került és bár ez nem volt olcsó, a szerelmes pár szerint minden pennyt megért a dolog. Amióta elkészült, azóta számtalan fesztiválon, szörfversenyen, esküvőn és hegyi túrán vettek részt vele. Több mint valószínű, hogy nem ez lesz a páros utolsó munkája. „Nagyon sok ötletünk van, amelyek egyelőre még csak rajzasztalon léteznek. Bár kivitelezésük sok problémát vet fel, egyúttal nagyon élvezetes is látni, hogyan válnak valósággá a kreatívabbnál kreatívabb elképzelések” jegyezte meg Lucy.