A BKK alvállalkozója, a VT-Arriva 15 darab új MAN A21 Lion’s City szóló autóbuszt állított forgalomba ma hajnalban. Az új alacsony padlós járművekkel a dél-budai vonalakon, a 114-es, 213-as és 214-es viszonylatokon találkozhatnak az utasok a jövőben.

Az A21-es ismert típusnak számít, ugyanis a Volánbusz több agglomerációs vonalakon közlekedtet ilyeneket, de a VT-Arrivának is legalább 81 darab ilyen busza van a most forgalomba állított példányok nélkül. Ezek ugyanakkor leginkább budai és dél-pesti viszonylatokon közlekednek.

Új buszok álltak ma forgalomba Budapesten 1

A most forgalomba állított buszok megegyeznek a már Budapesten közlekedő A21-esekkel. Ezen változatok is 12 méter hosszúak, három széles utasajtóval rendelkeznek, utasterükben pedig légkondicionáló és kamerarendszer működik. A járművek fedélzetén 35 ülőhely található és maximum 84 fő szállítására alkalmasak. Az egyetlen fontos különbség, hogy az új MAN A21 Lion’s Cityk már lakkfekete hűtőmaszkkal rendelkeznek.

A VT-Arriva tájékoztatása szerint a most forgalomba állított flottát idén 30 további autóbusz követheti. Ezek mellett a BKV is az utazóközönség szolgálatába állít idén 15 darab Mercedes Conecto szóló buszt, melyet egy korábbi tender részeként hívott le opciósan, emellett az InterTanker jóvoltából 31 Mercedes Conecto G típusú csuklós busz jelenhet meg idén a fővárosban.

Fotók: Buga Bence