A Waberer’s International Zrt., Európa legnagyobb saját tulajdonú full truck load (FTL) közúti vontató flottátját üzemeltető vállalata tovább bővíti együttműködését a Kögel pótkocsigyártóval. A fuvarozócég járműflottája bővítésének keretében 100 darab Mega típusú pótkocsit vásárolt.

A Mega pótkocsik egyaránt használhatók a hagyományos szállítási feladatokhoz, illetve nagy mennyiségű áruszállításhoz. Három méteres tiszta belmagasságukkal jelentős mennyiséget képesek szállítani, a tetőponyvába épített tetőhevedereknek köszönhetően pedig nem kell többé lelógó hevedereket alkalmazni, melyek korábban beleakadhattak a rakományba.

A multimodális szállítmányozáshoz készült pótkocsikat megerősített alvázkerettel látták el. A keretbe épített megfogóperemnek, a befogó-ponyvavédőnek és a sínkivitelű speciális tengelyeknek köszönhetően a pótkocsik vasúton is szállíthatók.

Annak érdekében, hogy a napi használat során biztosított legyen a pótkocsik elülső belső falainak védelme a sérülésektől, opcionálisan 2 milliméter vastag és 1250 milliméter magas horganyzott acéllemezzel látták el őket. A pótkocsik ponyváját úgy alakították ki, hogy azok ellenálljanak a rongálásnak, ami megnehezíti a lopást és távol tartja a potyautasokat. Az egyedi felszereltség része továbbá a két tartóval rendelkező ponyvazsinór,  két sor léczseb, valamint egy abroncsnyomás-felügyelő rendszer.