A társaságban a többségi tulajdon –  szám szerint 55 százalék – a német T-Systems-é, de a szintén német Daimler is jelentős, mint 30 százalékos részesedést tudhat magánénak. A duóhoz harmadikként a DKV Europe Service csatlakozott.

A Toll4Europe irányítását a T-Systems végzi, mely már 14 éves, releváns tapasztalattal rendelkezik. A multicég a kommunikációs technológia mellett az értékesítésért is felel majd. Az új leányvállalat a Daimler tapasztalataira is támaszkodhat elsősorban a fedélzeti egységek járművekbe történő integrációja terén. A DKV pedig az ügyféligényekhez igazodó fejlesztések megvalósulását segítheti elő, hiszen jelenleg 30 európai országban, több mint 140 ezer ügyfelet szolgál ki.

A Toll4Europe olyan útdíjbokszot szeretne bemutatni jövőre, mely egyszerűbbé és kényelmesebbé teheti Európában az útdíjfizetést a 3,5 tonna feletti haszonjárművek számára. A fejlesztésnek köszönhetően Európa-szerte minden jelenlegi és jövőbeni díjköteles út-, híd- és alagút egyetlen eszközön keresztül kerülhet megfizetésre.

A fejlesztést első körben  Belgiumban, Németországban, Franciaországban, Ausztriában és Lengyelországban vezetnék be.