A német MAN buszmodifikációs centruma nemrég nem hétköznapit emeletes autóbuszt adott át. A Neoplan Skyliner belsejében 18 darab, egyszemélyes ágyat alakítottak ki, de a busz hátuljában található kanapéból további két hálóhely varázsolható elő, így akár egyszerre 20 fő is álomba szenderedhet az éjszakai utazások alkalmával.

P_Bus_IOT_HappyDay_width_740

Az emeletes ágyak az utasülések helyén kaptak helyet jobb és bal oldalon. Minden ágynál 230 voltos csatlakozó, USB- és AUX- bemenet áll rendelkezésre, így az utasok akár fülhallgatókat is csatlakoztatnak. A megfelelő diszkrécióról az elhúzható kis függönyök gondoskodnak az ágyaknál, de az ágyakban pihenők akár a kémlelőablakon is kikukkanthatnak, hogy lássák, merre jár éppen az autóbusz. A kétzónás légkondicionálónak köszönhetően pedig az utasok egyedi igényeknek megfelelően állíthatják be a friss levegő befújását.

P_Bus_IOD_HappyDay_width_740

Nagyobb komfortérzés érdekében a közlekedőfolyosó felett üvegablakokat építettek be, emellett a busz fedélzetén WC-t és integrált zuhanyzót is kialakítottak, melyhez egy 63 literes, tiszta víz tárolására szolgáló tartály tartozik. Az emeletes ágyak között kis hűtők is rendelkezésre állnak a szendvicsek, sörök és üdítők elhelyezésére. Az utasok megfelelő szórakozásáról pedig a síkképcsöves televízió, valamint a fedélzeti hangrendszer gondoskodik.

Az autóbuszt várhatóan zenészek és sztárok utaztatására fogják használni Németországban. A hálóbusz nem új keletű dolog, a 20. század elején már az Egyesült Államokban is építettek ilyeneket.