Ma teljesen véletlenül tévedtem egy olyan cég weboldalára, mely a jogosítvány nélküli Ikarus 260 vezetés mellett “ellenőrlerázós” szituációs játékot is kínál. Ebben elég csak megnevettetni a kalauzt és máris nyert ügyünk van.

Az ellenőrlerázós játék egy baráti társaságok számára kifejlesztett drámajáték, mely a mindennapi életben uralkodó valós állapotokra épül, azaz arra, hogy a buszon utazók egy részének van, másik részének nincs jegye. A játékban az ellenőröknek értelemszerűen olyan utasokat felkutatniuk, akiknek nincsen érvényes menetjegyük. A bliccelőknek pedig az a dolguk, hogy két megállás között megússzák valahogy a büntetést.

Ezt csak úgy tehetik meg, hogy vagy addig rejtőzködnek, míg a jármű meg nem áll, vagy megpróbálják kidumálni magukat. A játék szerint, ha az ellenőr elneveti magát, akkor a bliccelő megmenekült. Az egészért 8000 ezer forintot kérnek el csapatonként, de ezt akár a vesztesek is állhatják, egyfajta pótdíjként. A cím bediktálással nyilván nem elégszenek meg az ellenőröket alakító csapattagok és valószínűleg sárga csekkjük sincs.