A 25-27 tonnás össztömegű, háromtengelyes Zetros sok mindent elbír, hiszen 16 tonnás hasznos teherbírással rendelkezik. Akkor miért ne lehetne építeni rá egy nagyobb otthont? Legfontosabb előnye, hogy bármikor odébb lehet állni vele, ha nem szimpatikusak a szomszédok, vagy, ha egyszerűen már elég volt a városból és dugókból.

A Zetroszban ráadásul nem kevés kakaó van, hiszen a monstrumban 7,2 literes, hathengeres erőforrás dolgozik, mely 326 lóerős teljesítmény leadására képes, 1200-1600-as percenkénti fordulatszám mellett. Ezt, kis túlzással bizony már a turistabuszok is megirigyelnék.

A kényelem ennél a járműnél a fülkében kezdődik, hiszen a sofőrnek saját ágya, 7 colos, értintőképernyős, Bluetooth-kapcsolattal ellátott érintő-képernyője, valamint a saját légkondicionálója is van.  Az igazi luxus azonban valóban a felépítményben teljesedik ki, melyben hatszemélyes lounge-rész, konyha, WC, zuhanyzó és hálószoba is található.

A legnagyobb helységnek a közös alapterülettel rendelkező, állítható magasságú asztallal szerelt nappali, valamint a konyha tekinthető. Itt aztán bőven nyílik lehetőség a szórakozásra, hiszen a konyhában minibár, hűtő, fagyasztó, kültéri sütögetésre is alkalmas kétégős főzőlap, valamint egy kávégép is helyet kapott.

Mercedes-Benz-Zetros-2733-A-6x6_96-1024x681

A fedélzeten emellett CD/DVD és MP3 lejátszó, Bose gyártmányú audiórendszer, valamint wifi router is megtalálható. Az unalmas percek elütéséről pedig parabola antennával összekötött két, legalább 102 centiméter átmérőjű síkképcsöves televízió gondoskodik. A összejövetelek utáni takarításra pedig ott van a mosogató, mely hideg és meleg vizes kapcsolattal egyaránt fel van vértezve.

A járművel akár a világ végén is megállhatunk, hiszen a tetőn két, összesen 80 Watt teljesítménnyel rendelkező napelem nyeli a világűrből érkező fénynyalábokat. Szükség esetére egy vízhűtéses dízelgenerátor is helyet kapott az Actros fedélzetén. Természetesen az ivóvíz miatt sem szükséges aggódni, hiszen a Zetrost vízszűrővel felszerelt rendszerrel látták el. A kültéri zuhanyfejnek köszönhetően pedig akár a természet lágy ölén is lezuhanyozhatnak a fedélzeten utazók.

Mercedes-Benz-Zetros-2733-A-6x6_11-1024x673

És, ha mindez nem lenne elég, akkor a fedélzeten még egy olyan lőfegyver-tároló széf is helyet kapott, melyben biztonságosan helyezhetők el a vadászatkor használt puskák. A jármű hátsó részében pedig egy kisebb quad beszuszakolására is lehetőség van.

Természetesen nem maradhat el a fontos kérdés, hogy mindez mennyibe fájhat annak, aki úgy dönt, megveszi magának a világjáró Zetrost? Ezzel a felszereltséggel legalább egymillió dollárt, vagyis átszámítva 294.5 millió forintot kérnek el a járműért.