Még tavaly év végén érkezett a hír, hogy a Mercedes nem kerüli ki többé a csirkeadót, ezért teljesen az USA-ban szereli majd össze az észak-amerikai piacra szánt új Sprintereket. A cégcsoport most azt jelentette be, hogy tovább fejleszti argentinai üzemét a következő generációs modell gyártása érdekében.

A Mercedes 150 millió dollárt fektet a gyártás fejlesztésébe, melynek köszönhetően 500 új munkahelyet teremt a jelenleg 2300 munkást foglalkoztató Buenos Aires-i üzemben. A német konszern tervei szerint az új generációs Sprinterek gyártása az évtized végén indulhat el.

A Sprinter jelenleg Németországban, Algériában, Jordániában, Kínában, Brazíliában, Amerikában, Teheránban és Oroszországban készül, igaz, utóbbi helyen csak az első generációs változatokat szerelik össze, Sprinter Classic néven. A következő generáció bemutatására 2018-ban kerülhet sor, és az már szinte biztosra vehető, hogy elektromos változatban is fog készülni, hiszen Németországban már meg is van a partner, aki tesztelné a pilot sorozatot.