Artyom Trofimenko nemrég feltette a pontot az i-re és megálmodta minden idők legbrutálisabb Kamaz teherautóját. A városi nyergesvontató terve nemhogy karcolja a 21. századi trendeket, de egyenesen a jövőbe repít minket, hiszen olyan forradalmian új, formatervezési megoldásokat vonultat fel, melyek ma még tabunak számítanak a haszonjárműiparban.

A magas, keskeny fülkével rendelkező Kamaz egyenesen a versenykamionok világát idézi, ugyanakkor az üvegtető meglehetősen merész elgondolásnak tűnik. A gigantikus méretű hűtőmaszk, valamint a függőleges LED-lámpák, illetve az ívelt lökhárító együttesen olyan hatást keltenek, mintha egy birodalmi járművel nézne szembe az ember a Csillagok Háborújából. Kis túlzással az is lehetne állítani, hogy ez a Kamaz egyenesen Darth Vader sisakjának továbbgondolása.

Ugyan a hálórész első ránézésre spártainak tűnik, de egy ilyen brutális kamionban ki akarna aludni? Végül is csak egy dolgot lehet tenni: volán mögé ülni és nézni, ahogy az emberek bámulják a futurisztikus nyergest. A szögletes kormánykerék és kagylóülések pedig láttán pedig olyan érzésünk lehet, mintha egy űrhajóban ülnénk.

Ki tudja, lehet, hogy az oroszok a jövőben ötvözik az utcaik kamionokat az űrhajókkal? Semmi sem elképzelhetetlen. A jármű gusztusos látványtervei a lenti galériában tekinthetők meg.