2014-ben a svédek olyan limitált szériás nyerges vontatókkal álltak elő, melyek kívül-belül különleges megjelenést kaptak. Úgy tűnik, hogy bevált a húzás, ezért most ismét ilyen, a Volvo Ocean Race előtt tisztelgő teherautókat vásárolhatnak a vízimádók.

A különleges kollekcióba az FH Globetrotter háló, illetve XL, valamint az FH16 háló és XL kabinnal rendelkező változatai tartoznak bele, többféle motorteljesítménnyel. A limitált széria kétféle választható csomaggal rendelhető. A Performance csomag csak az FH-hoz rendelhető, míg a biztonsági csomag mindkét modellhez igényelhető. Utóbbi olyan opciókat tartalmaz, mint például a riasztó, a széf, a sávváltás-támogató rendszer, az elalvásra történő figyelmeztetés és az adaptív sebességtartó automatika.

T2017_0042

A Volvo Ocean Race fülkéjét a piros cikcakkos minta és krómfekete vonalvezetés teszi egyedivé. Emellett az “Ocean Race” elnevezés is feltűnik a járművön, mind a Globetrotter feliratnál, mind pedig a fülke oldalán. A limitált szériához két exkluzív fényezés – meleg homokszínű, valamint hűs szellő – is rendelkezésre áll.

Az utastér kivitelezésénél első osztályú kényelemre törekedtek. A lépcsőt, az ajtókilincseket, az ajtópaneleket, a szőnyegeket, a kormánykereket, a tárolórekeszeket és textíliákat úgy tervezték meg, hogy emlékeztessenek a tengerre és a vitorlázásra. A vezetőülés homokszínű, valódi bőrrel lett kárpitozva, kék árnyalattal és piros cikcakk varrással. Az ülés háttámláján pedig egy térkép látható, mely a Volvo Ocean Race kezdő- és végpontját ábrázolja. Ugyanez a stilizált térkép ismétlődik a sűrű szövésű textíliákon, a függönypántokon pedig visszakacsint a cikcakk motívum.

T2017_0043

A Volvo Ocean Race limitált széria 2017-2018-ban, kis darabszámban, korlátozott ideig kerül gyártásra. Az értékesítés pedig március közepén kezdődik el.

Kapcsolódó címkék: King of the Road Volvo