Idén október 4-én startol a világ egyik legkeményebb vitorlásversenye, a Volvo Ocean Race. Ebből az alkalomból a svéd gyártó egy limitált szériás FH-t és egy FH16-ot állít elő. Mindkét teherautó a vízcsobbanásra emlékeztető “Ocean Race” fényezéssel készül. Emellett a teherautókon a versenyre emlékeztető emblémák, a fülkében pedig kifejezetten a tengervizet idéző kárpitok és szőnyegek található. Sőt, a jövendőbeli megrendelők két speciálisan kiválasztott fülkeszínből is választhatnak: az egyik a gyöngyház-mélykék, a másik pedig a fehér ezüstmetál fényezés.


“Ezek exkluzív járművek magas wow-faktorral készülnek azon fuvarozóknak, akik különösen büszkék a járműveikre és akik szeretnének azonosulni a Volvo Ocean Race versennyel. A dinamikus hullámmintát a Volvo Ocean Race-ből  integráltuk a jármű eredeti dizájnjába, hogy erős és harmonikus hatást váltsunk ki” – jegyezte meg Nigel Atterbury, a Volvo Trucks dizájnere. A Volvo Ocean Race Special Edition már rendelhető a svéd gyártótól.
A fülke belső színösszetétele is az óceáni hangulatot idézi

A fülke belső színösszetétele is az óceáni hangulatot idézi

A Volvo Ocean Race-t immáron huszadik alkalommal rendezik meg. A verseny 2014. október 4-én indul a spanyolországi Alicantéből és 2015. június 27-én ér véget Göteborgban. A globális tengeri megmérettetés 72 ezer kilométeres útvonala többek között értini Fokvárost, Abu-Dzabit, a kínai Sanyát, az amerikai Newportot, valamint Lisszabont és Hágát.