Varsó a kedvenc európai városaim közé tartozik, viszont soha nem fogom megérteni, miért alkalmaznak még mindig olyan villamosmegállókat, ahol az utasoknak az úttestre kell lépniük. A le- és felszállást biztosító keskeny járdaszigetet és az úttestet közös területnek kezelő megállók miatt nem kevés konfliktus akad az autósok és a gyalogosok között. Erre az alábbi felvétel sem cáfol rá, sőt.

Nemrég egy motoros kamerája rögzítette, ahogy egy idős bácsi harapófogóba kerül egy fekete Toyota sofőrjével. A konfliktust valószínűleg az okozta, hogy az autó vezetője nem állt meg korábban annál vonalnál, amely mögött az autóknak várakozniuk kell, amikor villamos gördül be a megállóba, hanem már késve fékezett le a gyalogosok közlekedésére fenntartott úttesten.

A felvételen jól látszik, hogy bár már a végéhez közeledik az utascsere a villamos mellett, ennek ellenére az idős bácsi odasétál a Toyotához, hogy számon kérje a sofőrjét. Az autós azonban elindul, mire a férfi bottal rácsap a kocsira. Erre a Toyota mégis megáll, hátsó utasa kinyitja az ajtót, valószínűleg azért, hogy elégtételt vegyen. Az autó ezt követően lefordul és azt már nem tudjuk meg, hogy folytatódott-e a konfliktus vagy sem. Talán ilyenkor mégiscsak üdvösebb elviselni a fejmosást és egyszerűen elnézést kérni.