Múlt pénteken legördült a gyártósorról a százezredik V-osztály a spanyolországi Vitoriában. A jubileumi darab egy Marco Polo Horizon lakóautó volt, mely spanyol vásárlóhoz került. Az észak-spanyolországi városkában 2014-ben kezdődött a V-osztály összeszerelése.

A V-osztály népszerűségét jelzi, hogy a Mercedes-Benz portfólióján belül tavaly 58 százalékkal nőtt a népszerűsége, ezáltal a legerősebb növekedést tudta felmutatni csoporton belül. A V-osztályból tavaly 48 700 darab készült, így nem csoda, ha a spanyolországi üzem mindössze néhány év elteltével mérföldkőhöz érkezett.

17C178_01

A megnövekedett kereslet miatt a német konszern tavaly 260 millió eurós fejlesztést hajtott végre a gyárban. Emellett 2016-ban 1100 új munkatársat vettek fel. Jelenleg 5500 alkalmazott dolgozik a V-osztályok összeszerelésén és átlagban 668 példány hagyja el a szerelőszalagot.

A teljes kapacitással működő üzemben a V-osztály mellett itt készül a Mercedes Vito is, ezért a német konszern 2017-ben további bővítéseket tervez a gyárban.