Ebben, a katonai fényezéssel ellátott, háromtengelyes, off-road képességekkel rendelkező Kamazban olyan életteret alakítottak ki, mely kiválóan alkalmas lehet a pihenésre és feltöltődésre. A járműről nemrég felkerült egy videós bemutató is az internetre, így szájtátva csodálható meg a világ egyik legkomfortosabb orosz teherautója.

A különleges lakóteherautót egy Kamaz 43118-asra építették meg. A munka leginkább a felépítménnyel volt, mely ugyan kívülről nem tűnik annyira vonzónak, ennek ellenére fejedelmi kényelmet biztosít. A lakórészbe egy oldal, illetve egy hátsó ajtón keresztül lehet feljutni. Igaz, ez nem egyszerű művelet, hiszen a belépőmagasság minimum másfél méternél kezdődik, de akkor még keveset mondtunk.

A belső térben egy konyha, társalkodó, valamint egy irodai munkaállomás megtalálható. A társalkodó részben két üléspad, egy síkképcsöves televízió, egy légkondi, valamint egy szórakoztató rendszer kapott helyet. Ez alól egy hosszabb asztalka hajtható ki, melyen kártyázni, enni és inni is lehet a haverokkal. A társalkodó részből fekhelyek a varázsolhatók elő, legalább négy főre.

A konyhában kétégős gázfőzőlap, mosogató, páraelszívó, valamint fagyasztórésszel ellátott hűtőszekrény is rendelkezésre áll. A mosogatónál található csap ráadásul mozgásérzékelővel van ellátva, így a nagyobb főzéseknél nem sem kell összepiszkolni a csapot. A vizes blokktól balra egy hatalmas fagyasztóládát is beépítettek, így ezzel az orosz járművel a több ezer kilométeres utak is könnyedén abszolválhatók.

A ruhák tárolására egy kétajtós beépített gardrób szolgál, mellette pedig egy kisebb íróasztal is megtalálható. Ennek köszönhetően könnyedén lejegyezhetjük emlékeinket életünk újrakezdéséről, akár kézzel, akár laptopon, hiszen a rendelkezésre álló asztal nem is olyan kicsi. A hátsó traktusban ugyanakkor még vannak szekrények a különféle holmik tárolásához. Az off-road Kamaz lakóautón vonóhorog, külső világítás, valamint egy generátor is megtalálható, így a váratlan szituációk is könnyedén kezelhetők.

A jármű egyetlen gyengesége, hogy nincs rajta WC, de mivel Oroszország a Föld legnagyobb területű állama, ezért biztosan akad hely, ahol lehet hódolni a természet hívó szavának. Csak ne legyen a közelben medve, vagy más veszedelmes állat.

Kapcsolódó címkék: King of the Road orosz teherautó