A Lion Bus első ránézésre semmiben sem különbözik a hagyományos amerikai iskolabuszoktól, holott egy fontos dologban eltér tőlük. Ez pedig a hajtáslánc, a járművet ugyanis elektromos motorral szerelték, melynek köszönhetően egyáltalán nem bocsát ki káros anyagot.

Az autóbusz háromféle, egyenként 25 kWh teljesítményű akkumulátorokból álló csomagokkal rendelhető. A legkisebb, három akksis már 3,9 óra alatt feltölthető, míg a legnagyobb, az öt akkumulátorból álló csomag 6,5 óra alatt tölthető fel a 19,2 kW teljesítményű töltővel. A legkisebb energiatároló csomaggal 80 kilométer, a közepessel 112, míg a legnagyobbal 160 kilométeres hatótáv áll rendelkezésre.

Egyes számítások szerint egy elektromos iskolabusz akár 200-300 ezer amerikai dollárba is kerülhet, ugyanakkor az üzemanyag-megtakarítás egyetlen autóbusz esetében akár a vételár egyharmada is lehet a teljes élettartam tekintetében. A gyártó szerint a null-emissziós hajtással évente 3 ezer dolláros szervizköltség takarítható meg.

Az autóbusz Kanadában, Québec tartományban készül, de már nem csak a kanadai piacon, hanem az északi USA államokban is megvásárolható.