Megjelent a Közbeszerzési Döntőbizottság határozata, amelyben megsemmisíti a BKK 150 busszal történő metrópótló (M3) szolgáltatásra kiírt pályázatát, és 40 millió forint bírsággal sújtja a BKK-t a pályázat hiányosságai miatt – írta az Index.

A határozat szerint a BKK két hibát vétett a pályázat kiírásakor: egyrészt nem írta bele, hogy mikortól kezdődik meg majd a kért szolgáltatás, másrészt nem írta bele, milyen feltételek szükségesek.

A megsemmisítő határozat miatt a BKK-nak most elölről kell kezdeni a pályáztatást, a tender kiírásával együtt, ami miatt 3-4 hónappal csúszik az eljárás. Ez azt jelenti, hogy a szerződéskötést, leszállítást is figyelembe véve fél éven belül nem lesz metrópótlás. A döntéssel kapcsolatban várhatóan bírósághoz fordul a cég.

Az Index megkérdezte Tarlós István főpolgármestert, aki közölte: a történtek után azt mérlegeli, hogy a főváros (a kormány által erőltetett kiszervezés helyett) a rendelkezésre álló saját forrásaiból inkább vesz buszokat, és megoldja önerőből, mert ilyen cirkuszra nincs szükség.