Nemrég sikeresen lezárult az “5 tengelyen biztos kézzel” elnevezésű verseny első nagy selejtezője. A jelentkezőknek online kellett kitölteni egy közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kérdőívet. A megmérettetésre összesen 350 versenyző jelentkezett, de csak 40 fő kerülhetett a négy elődöntő valamelyikébe. A szervezők emellett kiválasztottak 5 főt is, akik az igazolt lemondások esetén betölthetik a megüresedett helyeket. A teljes lista az alábbi linken tekinthető meg.

A NiT Hungary és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság közös versenyének négy elődöntőjére a 2016. szeptember 10-11-i, illetve 17-18-i hétvégéken (szombati és vasárnapi napokon) a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. bicskei központi telephelyén kerül sor. A döntőbe az elődöntők négy első helyezettje, illetve az összesített eredmények szerint a további hat legjobb eredményt elérő versenyző – összesen 10 fő – kerül be.

A verseny döntője október elsején lesz a zsámbéki Drivingcamp vezetéstechnikai pályán. A győztes versenyző egymillió forintot kap, emellett viselheti a Best Truck Driver Hungary 2016 címet. Az első helyezett munkáltatója emléktárgyat vihet haza, mely hirdeti, hogy nála dolgozik az ország legjobb kamionsofőrje. A második 100, míg a harmadik helyezett 50 ezer forint pénzjutalomban részesül.