A legendás magyar kamionversenyző, Krasznai János a tavalyi futamokon még díjat adott át, de sajnos már nem lehet közöttünk, az ő emlékének adózva így megalapítottuk a Krasznai János-díjat, amelyet szombaton és vasárnap is a nap legjobb köridejét elérő pilóta kap majd meg” – jegyezte meg Őry Tamás, a Truck Race Promotion Kft. ügyvezetője. 

A kétszeres Európa-bajnok, címvédő Kiss Norbert azt mondta, a tavalyi versenyekhez hasonlóan ezúttal is számít a hazai közönség támogatására, és kitért rá: a két hónapos nyári szünetben sikerült fejleszteniük a Mercedes-motoron, így bízik a jó eredményben. “A változás hozzátartozik az emberek életéhez, amely az enyémben történt, az is teljesen normális” – mondta Kiss, utalva arra, hogy a magyar Oxxo Truck Race Team helyett az idei évtől a Tankpool24-Mercedes csapat színeiben versenyez.

Hozzátette: hogy az előzetes várakozásokhoz képest már eddig is nagyon jó eredményeket értek el ebben az évben, és ha idén nem is, de jövőre, vagy 2018-ban a bajnoki címért harcolhatnak.

díj

A kamion-Eb tavaly 25 év szünet után tért vissza a Hungaroringre. A Blancpain GT Sprint Series, valamint a Swift Cup Europe betétfutamaiként az érdeklődők több mint 600 lóerős luxus-sportautókat – Aston Martinokat, Audi R8-asokat, Bentley-ket, Corvette-eket, Lamborghinikat, McLareneket és Nissan GTR-eket – tekinthetnek meg.

A versenykamionok, GT-autók és  Swiftek ma 17 órakor indulnak el konvojban a Hungaroringről, és rendőri felvezetés mellett az M3-as autópályán, a Kacsóh Pongrác úton, a Kós Károly sétányon, valamint a Hősök terén keresztül az 56-osok terén felállított parkolóig vonulnak. A felvonuláson 15 kamion, illetve a Blancpainben és a Swift kupában induló 13-13 versenyautó vesz részt.

Az érdeklődők a kamionfesztival.hu weboldalon részletes tájékoztatást kaphatnak a hétvégi programokról. A mindkét napra szóló belépő 8990 forintba, a csak vasárnapi 6490, a szombatra érvényes pedig 5990 forintba kerül.