A Mercedes-Benz leányvállalata, az EvoBus a Németországban található dortmundi gyárában hajt végre mintegy 9 millió eurós (közel 3 milliárd Ft) fejlesztést. A cég elsősorban a gyártó, valamint a logisztikai részleg bővítését, megújítását tűzte ki célul.

A fejlesztésnek köszönhetően új vágó- és csiszológépek, valamint hegesztőkabinok beszerzésére is sor kerülhet. A vállalat ugyanakkor áprilisban már 5 darab új, karosszériagyártó kabint helyezett üzembe a gyárban. Az egyenként 50 négyzetméteres fülkékben a Mercedes Sprinter alapjaira készülő midibuszok gyártása folyik.

A németek célja, hogy az autóbuszok gyártásra fordított idő legalább 15 százalékkal csökkenjen. A Mercedes-Benz ezzel a fejlesztéssel megőrizheti, illetve akár meg is erősítheti vezető pozícióját a midibuszok terén Nyugat-Európában. A dortmundi üzemben 2001 óta készülnek autóbuszok és eddig a világ 40 országába exportáltak járműveket innen. A 12 ezer négyzetméteres gyárban évente 1300 autóbusz készül és mintegy 300 embernek ad munkát.