Az orosz Redline Engineering úgy vett kezelésbe egy Mercedes V-osztályt, valamint egy Sprintert, hogy a végeredménytől garantáltan mindenkinek leesik az álla. A tuningra szakosodott cég úgy nyúlt hozzá a furgonok utasteréhez, hogy azok kényelem és luxus szempontjából határozottan megfeleljenek az arab olajkirályok ízlésének. Mindkét jármű lounge-ként, vagy akár mobil tárgyalóként is funkcionálhat.

Ehhez a képernyőhöz nem kell szemüveg.

Ehhez a képernyőhöz nem kell szemüveg.

A V-osztály alapvetően 8 személyre van kalibrálva, de az oroszok fele ennyit férőhelyet hagytak meg benne. A hátsó traktusban két, masszázsfunkcióval is ellátott bőrfotel kapott helyet, míg a vezetőfülke mögötti, elektrokromatikus üveggel ellátott  falra egy hatalmas, síkképcsöves televíziót szereltek.

A V-osztály padlója valódi fa, szemben a "fa hatású" linóleumokkal.

A V-osztály padlója valódi fa, szemben a “fa hatású” linóleumokkal.

Az utastérben ülők természetesen 100 százalékos diszkréciót élvezhetnek, hiszen a belső tér hangszigetelt, az ablakokra pedig fekete függönyök kerültek. A külvilágot azonban nem szükséges teljesen kizárni: a kellő sávszélességű internetről a 3G és a 4G kapcsolatot biztosító mobilinternet-modul gondoskodik. A tervezők emellett gondoltak azokra is, akiknek esetleg bezártságérzete támadhat a V-oszályban, éppen ezért a plafonba panorámatető-ablakokat építettek.

Kicsit visszafogotabbnak tűnhet a Sprinter utastere, pedig kényelem szempontjából ez sem utolsó darab.

Kicsit visszafogotabbnak tűnhet a Sprinter utastere, pedig kényelem szempontjából ez sem utolsó darab.

Hasonlóan pazarul építették még az oroszok a Sprinter belsejét is, ahol főleg a bőrfotelek viszik a prímet. A jármű oldalborításai sötét-fekete árnyalatokat kaptak, az ablakok alatti részeken pedig praktikus tárolószekrényeket, illetve italtartókat alakítottak ki. A V-osztályhoz hasonlóan a Sprinter középpontja is egy síkképcsöves TV. A 32 colos képernyő, a négy bőrfotellel szemben, a vezetőfülkét az utastérrel elválasztó falon kapott helyet. Az ülések elektromosan állíthatók, a biztonság érdekében pedig biztonsági övvel szerelték fel őket.

Ki akarja az utat bámulni? Inkább tegyenek be valami jó filmet!

Ki akarja az utat bámulni? Inkább tegyenek be valami jó filmet!

Bár a két furgon feltételezhetően telitalálat az arab olajkirályok szempontjából, elképzelhető, hogy többen húzni fogják a szájukat, ha megtudják, hogy egyik fedélzetén sincs úszómedence. Na, de semmi pesszimizmus, valaki csak megveszi majd ezeket a jószágokat!