A New York-i születésű, brit politikus 2008 és 2016 között irányította az Egyesült Királyág és Anglia fővárosát. A pályáját újságíróként kezdő brit politikus nemrég egy konferenciabusszá átalakított Neoplan Starlinert állított csatasorba kampánybuszként, hogy így győzze meg az emereket Nagy Britannia EU-s kilépésének előnyös oldalairól.

Ironikus, de az általa forgalomba állított vadonatúj autóbuszt Lengyelországban kezdték összeszerelni, végső állapotába pedig Németországba került. A német Neoplantól vásárolt jármű egyes számítások szerint 56.000 fonttal, vagy is megközelítőleg 22 millió forinttal kerülne többe, ha britek jelenleg nem lennének az Európai Unióban. A volt londoni főpolgármester a Sky News felvetésére ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a németek akkor is el akarnának adni autóbuszt neki, ha Nagy-Britannia már nem lenne az EU tagja.

Német busszal kampányol a Brexit mellett London volt főpolgármestere 1

Boris Johnson egyébként már nem pusztán EU ellenes retorikával kampányol a Nagy-Britannia kilépése mellett. Legutóbb a The Guardian című lapnak azt nyilatkozta, hogy ha közelgő népszavazáson az emberek az Európai Unió elhagyása mellett döntenének, akkor megoldható lenne a bevándorlók áradatának megállítása is. Szerinte így annyi ember telepedhetne le Nagy-Britanniában, amennyire szükség van.