Finnország Európa azon államai közé tartozik, amely számtalan furcsa szokásáról híres. A finneknek van például feleségcipelő, valamint bogyógyűjtő versenyük, ezenkívül időről időre még szaunabajnokságokat is rendeznek. Ezek után semmi meglepő nincs abban, hogy egy finn fickó, Sami Repo úgy döntött, megépíti saját “foodtruckját”.

Sami még akkor határozta el magát egy igazi foodtruck megépítésére, amikor egy ideig az Egyesült Államokban élt. Ez nem csoda, hiszen ott nagy kultusza van az ilyen és ehhez hasonló járműveknek. Saját bevallása szerint már 20 évvel ezelőtt eljátszott a gondolattal, hogy mi lenne, ha átépítene egy Unimog U 20-ast. A különböző vágyakból és tervekből azonban csak mostanra lett valami, az Unimog U318-asra épített vadonatúj foodtruck ugyanis nemrég készült el. A jármű hajtáslánca adott, hajtásáért egy 177 lóerős (130 kW) erőforrás felel. 

16C158_02

Sami a felépítményt saját kezűleg hozta össze, és hónapokba telt, mire elkészült. A végeredmény ígéretes lett: a jármű fedélzetén ugyanis helyet kapott egy közel féltonnás, speciális grillsütő is, melyet a férfi Spanyolországból szerzett be. A BBQ-készülék mellett beépített egy gáztűzhelyet, valamint egy rézből készült vízforralót is, a rendelkezésre álló helyeket pedig munkaasztalokkal, valamint más, sütéshez és főzéshez elengedhetetlen eszközökkel töltötte ki. A foodtruck megálmodója nem bízta a véletlenre: a felépítmény belső oldalait kicsempézte, emellett rozsdamentes, nagy teherbírású acéllapokat használt fel konyhájának megépítésére.

Sami Repo nem azért építette meg ezt a járművet, hogy a garázsban tárolja. Tervei szerint a jövőben Finnországot fogja járni vele és részt vesz majd különféle fesztiválokon és rendezvényeken. Sőt, úgy tervezi, hogy még a zordabb, északi tájakon fekvő városokba is ellátogat vele, hogy ízletes és finom ételekkel szolgáljon a feleségcipelő finneknek.