A BKV a következő hetekben csoportos létszámleépítésre kényszerül – áll a BKV hozzánk eljuttatott közleményében. A névtelenül kiküldött dokumentumban semmi jóról nem lehet olvasni, sőt, igazából megvalósulni látszik az a forgatókönyv, melyet még tavaly novemberben jelentettek be. Igaz, akkor még csak racionalizálásról és kisebb mértékű elbocsájtásról volt szó. Most azonban a közleményből egyértelműen kiolvasható, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalat csoportos létszámleépítést fog végrehajtani.

Az indok most is ugyanaz: az új buszüzemeltetési modell keretében megvalósuló járatkiszervezések miatt a BKV teljesítményének harmadát elvesztette, ezért feladatainak átstrukturálására kényszerül. Ennek következtében egyes munkakörök megszűnnek, egyes feladatokat pedig átszervezéssel látja el a társaság. A létszámcsökkentés várhatóan 96 főt érint, jellemzően az Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság járműkarbantartás területén. A társaságnál 2016-ban további költség-racionalizálások várhatók.

A BKV törekszik a létszámcsökkentésben érintett  munkavállalók jövőbeni elhelyezkedését elősegíteni. Ezért az érintett munkavállalóknak lehetőségük nyílik más cégek üres álláshelyeiről tájékozódni, vagy jelentkezni azokra. Az elbocsájtandó dolgozók szakértőktől kaphatnak tájékoztatást az önéletrajz és motivációs levél általánosan elvárt tartalmi elemeiről, külleméről, valamint segítséget kaphatnak azok megírásában, kinyomtatásában.