A Modulo típusú buszokat az Evopro mérnökiroda fejlesztette, a MABI-Bus Kft. gyártja, a hajtástechnológiát pedig a Siemens biztosítja. A Siemens által hozzánk eljuttatott  közlemény szerint a buszokban dolgozó hajtáslánc fő elemi közé tartozik a váltakozó áramú villanymotor és a frekvenciaváltó, melyek szoftveres összehangolása biztosítja az adott körülményekhez igazított leghatékonyabb működést.

Az alacsonypadlós Moduló buszok egy feltöltéssel 200 kilométert tudnak megtenni és 52 utas egyidejű szállítására alkalmasak. Az Evopro által fejlesztett kompozit szerkezetnek és a Siemens legújabb fejlesztésű elektromotorjának köszönhetően a világ egyik legkisebb fogyasztású elektromos buszai állhatnak forgalomba Budapesten. A Modulo energiafelhasználása az UITP SORT 2 előíráson alapuló fogyasztási mérések szerint elővárosi közlekedésben 0,595 kWh/km, míg vegyes üzemben is csak 0,61 kWh/km-t mértek.

A BKK-specifikációk alapján elkészített elektromos midibusz, mely a Modulo Medio fantázia nevet viseli.

A BKK-specifikációk alapján elkészített elektromos midibusz, mely a Modulo Medio fantázia nevet viseli.

Az elektromos buszok forgalomba állítása hozzájárul a széndioxid-terhelés csökkentéséhez, továbbá a felhasznált energia mennyiség is sokkal kedvezőbb üzemeltetést tesz majd lehetővé a hagyományos járművekkel szemben.

A BKV vállalja az új buszok üzemeltetéséhez szükséges 18 darab töltőállomás beszerzését, valamint a járművezetők és karbantartók képzését is. Budapest az elektromos buszok forgalomba állításával felsorakozik olyan európai nagyvárosok mögé, mint London, Göteborg, Bécs vagy Göteborg.