Minden sivatagi tereprali futamon nagy jelentőséggel bír, amikor a versenyzők találkoznak az első igazi dűnével. Az Africa Eco Race-en ez a második napon történt meg és a kamionos kategóriában versenyző magyar alakulatnak csak részben sikerült jól megbírkóznia vele. Tegnap Jord El-Hamam és Tagounite között 378 kilométert kellett teljesítenie a mezőnynek, a szelektív szakasz pedig magában foglalta Merzouga legendás dűnesorát is.

A Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László az 1100 lóerős Scaniával 4 óra 17 perc és 19 másodperces idővel teljesítette a napi szakaszt. Ez a kamionos kategóriában az 5. helyet jelentette a trió számára, míg az autós-kamionos összevont értékelésben a 15. pozícióban végeztek. Két nap után Kovácsék a kamionosok abszolút értékelésében az 5. helyen állnak.

A teherautók között a második napon a kétszeres győztes címvédő, a Kamaz gyári csapatának pilótája, Anton Shibalov volt, akit márkatársa, a CNG-üzemű kamionnal induló Szergej Kuprijanov követett. Az autósoknál a tavalyi futam nagy felfedezettje, Matthieu Serradori bizonyult a leggyorsabbnak Proto fantázianevű autójának volánja mögött.

A kategória magyarjai, az Opel Dakar Team színeiben versenyző Szalay Balázs és Bunkoczi László izgalmas napon vannak túl. Bár jól kezdtek, később defektet kaptak, végül pedig a cserélt bal hátsó kerék kiesett a rossz rögzítés miatt. A páros sok időt veszített, így a 13. helyen zárták a napot, az összesítésben pedig az autós mezőny 12. helyéről várják a folytatást. Ma 451 kilométeres szelektív szakasz vár a versenyzőkre mielőtt megérkeznének az Assa-i táborba.