A fővárosi közlekedési vállalat a Levegő Munkacsoporthoz beérkezett panaszok alapján döntött ismét az autóbuszok karbantartásáról. A járműveken több fontos javítást is elvégeztek, például cserélték a turbófeltöltőt, vagy a légszűrőt, emellett dízel adagoló állítást és turbónyomás-jeladó javítást is végeztek egyes járműveken.

A BKV ugyanakkor arról tájékoztatta a szervezetet, hogy egy esetben csak komplett motorcserével volt megoldható a javítás. Ez az öt busz nem tűnik nagy mennyiségnek, viszont, ha figyelembe vesszük, hogy a BKV eddig hányat javított meg az utasok bejelentései alapján, akkor tekintélyes mennyiségről beszélhetünk. Azt azonban pontosan nem tudni, hogy milyen típusú buszokat kellett koromtalanítani. 

Mint ismeretes, a Levegő Munkacsoport még idén februárban több mint 40 darab autóbusz javítását kérte a hozzájuk beérkezett utaspanaszok alapján. A BKV hét hónap alatt, szeptemberre elvégezte a szükséges karbantartásokat, de a szervezet ezt követően nem állt le az akcióval. Sőt, még most is lehet küldeni a Levegő Munkacsoportnak bejelentést feltűnően szennyező és kormoló buszokról a szervezet honlapján található űrlap segítségével.

Idén az utaspanaszoknak köszönhetően közel 50 szennyező busszal lett kevesebb Budapesten, ami jelentős eredménynek számít, hiszen ez már érezhetően javíthatja a főváros levegőjét.