Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy a karácsonyi LED-füzéres világítások giccsesek-e vagy sem, egy dolog azonban biztos: sosem lehet eléggé túlzásba vinni. Azaz mindig van tovább és minden bizonnyal így lesz ez egészen addig, mígnem meg nem elégeli valamelyik közlekedési hatóság ezek alkalmazását közúton. A Mercedes-Benznél nemrég úgy döntöttek, hogy feldíszítenek egy turistabuszt. Így esett a választás a gyár egyik demóbuszára, a Travegóra, melyre 135 méter hosszú LED-füzér került.

A fényfüzéres díszítést fóliázással spékelték meg, melynek eredményeképpen a busz mindkét oldala pirosas színezést kapott. Természetesen a díszítésről nem hiányozhat a Télapó sem, melynek alakja a hagyományostól eltérően kicsit bohókásabbra sikerült. A LED-világítás a vezető műszerfaláról vezérelhető. A sofőr tetszés szerint válthat a füzér villogós, vagy folyamatosan világító módja között. Emellett a piros, a zöld és a kék színű izzókat egyszerre, vagy akár külön-külön is képes aktiválni, sőt tetszés szerint ezek a színek párban is felkapcsolhatók. Ha a szükség úgy kívánja, akkor a LED-világítás teljes egészében lekapcsolható.

Kisül a szemed ettől, ha szembe jön 2 A Travego M típusú buszt a németországi üzemeltetők kölcsön is vehetik a karácsony előtti időszakban. Ehhez mindössze csak regisztrálniuk kell a Mercedes-Benz kijelölt partnereinél és ha a szerencse úgy hozza, akkor néhány nap erejéig ilyen, ünnepi díszbe öltöztetett busszal szállíthatják utasaikat. A német gyártónál ugyanakkor a jótékonyságra is gondoltak, ezért az autóbusz már most elő van jegyezve a regensburgi katedrális kórusának fuvaroztatására, valamint több augsburgi mozgássérült gyermekekből álló csoport karácsonyi vásárokra történő szállítására.

A Mercedes Benz Travego M december 28-án változik vissza szokványos turistabusszá, addig bármikor szembe jöhet az úton velünk.