Nemrég adtunk arról hírt, hogy Kaposvár végleg elbúcsúzhat a dízelüzemű buszoktól, hiszen valamennyi autóbuszát sűrített földgázzal (CNG) hajtott változatra cseréli. Mint ismeretes, a  Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. korábban 25 szóló és 15 darab csuklós CNG-üzemű busz megvásárlásáról döntött. A nyílt közbeszerzési eljáráson az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. ajánlata bizonyult a legjobbnak a Lion’s City alacsonypadlós, városi kivitelű típussal.

A csuklós változat 18,75 méter hosszú és összesen 157 utas szállítására alkalmas. A szóló Lion’s City pedig 12 méter hosszú és 85 utas befogadására képes. Előbbit 310 lóerős (228 kW), utóbbit pedig 272 lóerős (200 kW), Euro 6-os környezetvédelmi kibocsátási normáknak megfelelő, fekvő elrendezésű, hathengeres gázmotorral szerelték. A járművek üzemeltetéséhez szükséges 200 barra sűrített földgáz a buszok tetején található gáztartályokban található. Egy feltöltéssel a járművek 400-500 kilométer megtételére képesek. Egy feltöltés nagyjából 12 percet vesz igénybe. 

Az új buszokat az audiovizuális utastájékoztató rendszer mellett odacsukásgátlóval is felszerelték, ennek köszönhetően az ajtók visszanyitnak, ha az ajtó fölött elhelyezett szenzorok mozgást érzékelnek. Emellett valamennyi buszt ellátták légkondicionálóval, illetve fedélzeti kamerával, így semmilyen rongálás, károkozás, vagy más egyéb bűncselekmény sem marad észrevétlenül.

A város tervei között szerepel az új buszpark biogázzal történő üzemeltetése. Ebben elsősorban a kaposvári cukorgyár lehet a partner, mely egész évben nagyüzemi keretek között termel biogázt. A cég szükség esetén egymillió köbméternyi biogázt tud biztosítani a buszok üzemeltetéséhez évente.  Az autóbuszok töltőállomásának kivitelezését a Gilbarco ACIS Kft. végezte rekord gyorsasággal, mintegy három hónap alatt.
A buszok beszerzése összesen 4,2 milliárd Forintba került, melynek 97,5 százalékát Európai Uniós forrásból finanszírozzák, a maradékot pedig a város állja. A szóló buszok a lengyelországi Poznanból, míg a csuklós változatok Törökországból érkeztek Kaposvárra. Az autóbuszokat gyártó MAN eddig több mint nyolcezer gázüzemű autóbuszt értékesített világszerte.