Csehországi vendég: Volvo 7700A
Elmarad a tököli buszfesztivál 77

Fájdalmas hangvételű e-mailben tájékoztatta a szervező a kiállítókat arról, hogy elmarad az eredetileg október elsejére, csütörtökre meghirdetett találkozó. Ez lett volna a 12. Nemzetközi Buszfesztivál. A szervező, vagyis az Appaloosa Communication Group Kft. azért döntött a rendezvény lemondása mellett, mert több kiállító is visszamondta jelenlétét a fesztiválon.
A cég azzal indokolta döntését, hogy a visszalépések miatt nem lenne indokolt megtartani az eseményt a még kitartó kiállítókkal szemben. Ebből arra lehet következtetni, hogy túl sokan léptek vissza a rendezvény előtt. Érdekesség, hogy a buszfesztivált eddig hagyományosan tavasszal rendezték, idén azonban először a mindössze harmadik alkalommal megrendezett Busexpo miatt elhalasztották a rendezvényt. A döntést semmilyen hivatalos fórumon nem indokolták, azonban az nyilvánvaló, hogy a buszos iparági szereplők (gyártók, forgalmazók, szakemberek) nem képesek idehaza egy hónapban két ugyanolyan jellegű rendezvényen részt venni.

Az Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciával egybekötött Busexpót azonban eddig szinte minden évben a tököli buszfesztiválhoz közeli időpontban rendezték meg. A most lemondott buszfesztivál ugyanakkor már évek óta hagyományosan áprilisban került megrendezésre. Ez lett volna az első olyan, melyet ősszel rendeztek volna meg.

Az eddigi években a Tököli buszfesztivál kötetlen programokkal és szakmai kiállítással várta az érdeklődőket. Az oldtimer buszok kiállítása mellett számtalan hazai és külföldi gyártó itt tartotta típusainak premierjét, emellett pikáns buszmosással, sétarepüléssel, gokarttal és ingyenes tesztvezetésekkel szórakoztatták az érdeklődőket.