A jelenlegi járműparkban rengeteg a 20 évesnél idősebb, félmillió kilométert futott példány. A hamarosan forgalomba álló járművek felépítményének nagy részét, mintegy 51 tömörítős hulladékbegyűjtő teherautóét az M-U-T Hungária szállítja a főváros számára. Ezeken felül tíz konténerszállítót, két teherautót és egy tömörítő munkagépet szerez be a társaság.

A most vásárolt járművek Mercedes Arocs típusú kukásautók, melyek között két-, illetve háromtengelyes változatok is megtalálhatók. A vadonatúj hulladékszállító teherautók Euro 6-os minősítésű motorjának köszönhetően csökken a budapesti kukásautók zaj- és füstkibocsátása.

Az FKF nemcsak új hulladékszállítókat, hanem egy útvonal-optimalizáló és szállításszervező informatikai programot is üzembe helyez októberig. Az összesen 3,5 milliárd forint értékű beruházás 93 százalékát uniós támogatásból finanszírozzák. A társaság járművei évente 620 000 tonna anyagot gyűjtenek be, egy-egy autó havonta átlagosan 2000 kilométert tesz meg.

Az osztrák tulajdonú M-U-T Hungária Kft. 1990 óta tevékenykedik Környén. A vállalkozás itt 40 főt foglalkoztat, ezen túl Debrecenben és Miskolcon szervizállomást is üzemeltetnek, összesen 25 dolgozóval. Az éves árbevétel 2014-ben elérte a 7,5 milliárd forintot. A cég elsősorban hulladékgyűjtő és konténerszállító járművek felépítményének összeszerelését végzi, de Magyarországon készül a társaság saját fejlesztésű csatornatisztító járműve is. A telephelyen évente átlagosan 80 kukásautó, 30 csatornatisztító és 40 konténerszállító készül el.