Idén májustól 2016 tavaszáig ütemezetten összesen 195 új, klimatizált autóbusszal bővül a fővárosi buszflotta a Fővárosi Önkormányzat megbízásából lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeként.

Idén májusban és júliusban 25-25 szóló MAN Lion’s City A21 típusú autóbusz, júniusban pedig 25 csuklós Mercedes-Benz Conecto G típusú autóbusz már forgalomba állt. Ez utóbbiból most további 25 példány kezdi meg a munkát Budapest déli kerületeiben.

 
Az új Mercedes Conecto G típusú autóbuszok szeptember 1-jétől, keddtől a 151-es és a 148-as járaton közlekednek. A teljes flotta 2016 tavaszáig érkezik Budapestre, idén novemberig 75 szóló és 75 csuklós, jövőre pedig további 45 új csuklós autóbusz áll majd munkába a VT-ARRIVA Kft. üzemeltetésében.

Az új buszok az EURO 6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, kevésbé környezetszennyezőek, mint elődeik. Légkondicionált utastér teszi komfortosabbá a buszokon való utazást. Olyan rendszerrel látták el a járműveket, amely megakadályozza, hogy az utast vagy annak táskáját, kabátját odacsukja a záródó ajtó. Emellett természetesen biztonsági kamerarendszer is működik a buszokon, ami biztosítja a utastérre való rálátást.

Az új buszok üzembe helyezésével a budapesti autóbuszvonalakon közlekedő alacsonypadlós járművek aránya várhatóan 70 százalék körüli lesz, ami nagy segítség a kerekesszékkel közlekedőknek, a babakocsisoknak, az idős utasoknak és a mozgásukban korlátozottaknak.