A két hónapos nyári szünet után újult erővel vág bele a címvédő magyar csapat, az OXXO Racing-Axxyss Motorsport Team a versenyzésbe. Kiss Norbi előnye 71 pont a tabellán, ám ennek növelése most lesz a legnehezebb számára, hiszen legnagyobb riválisa, Adam Lacko hazai pályán száll harcba ellene.

“Hatalmas léptekkel haladunk a címvédés felé, megnyugtatónak tűnik az előnyünk, de technikai sport lévén hamar el is fogyhat, így továbbra is a stabil versenyzés és a folyamatos pontgyűjtés a cél számunkra” – mondta indulás előtt a címvédő Európa-bajnok Kiss Norbert. Hozzátette, hogy Mostban megpróbálnak vigyázni a versenykamionra, hiszen jövő héten már idehaza, a Hungaroringen állhat rajthoz, ami számára a szezon legfontosabb versenye lesz.  

A Cseh Nagydíj programja már ma délután elkezdődik, amikor a pilóták kilátogatnak versenykamionjaikkal a városba, majd pénteken a sajtóautóztatás és az edzések következnek. A hétvége érdemi része szombaton reggel 10.10-kor indul az időmérővel, majd 13 órakor és 16.40-kor kezdődnek a futamok. Vasárnap 10 órakor folytatódik a versenyhétvége az időmérőkkel, ezt követően pedig 13.55-kor és 17.05-kor kezdődnek a futamok.

Aki még nem vette meg a jegyét a mogyoródi futamra, az a kissnorbi.com oldalon megteheti, azonban csak szeptember 3-ig lehet a kedvezményes áron hozzájutni belépőkhöz. Ezt követően már csak teljes áru jegyek vásárlására lesz lehetőség. Az OXXO tisztában van azzal, hogy mindenki a Hungaroringre készül, de a csapat tagjai várják sátruknál a csehországi versenyre kilátogató magyar drukkereket.