Nem, ez nem sci-fi, Amerika tényleg megcsinálta 2

A kétéltű monstrumnak már a neve is annyira menő, hogy mondjuk James Cameron simán rá tudna építeni egy idegen bolygón játszódó sci-fit: Ultra Heavy-Lift Amphibious Connector, röviden UHAC.
A járművet napjaink Stark Industries-e készítette, azaz a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), akik az Egyesült Államoknak terveznek modern harcászati eszközöket.
Az UHAC 2014-ben mutatkozott be a világnak, de most olyan videót találtunk róla, amelyet mindenképp látnod kell, még akkor is, ha sem a harcászat, sem a tudományos fantasztikum nem érdekel.

Az Ultra Heavy-Lift Amphibious Connectort páncélozott járművek és katonák földi és vízi szállítására tervezték. Az UHAC-ot a vízben speciális habból készített lapátok hajtják, a szárazföldön pedig ezek a lapátok lánctalpakhoz hasonlóan működve gurítják a monstrumot, amely akár 3-6 méteres hullámok között is képes haladni.
Gyorsnak nem mondható, hiszen vízen egyelőre 8 km/órával képes haladni (bár a videón ez gyorsabbnak tűnt), de ez csak a tesztfázis. A prototípus egyelőre nem páncélozott, és fegyverekkel sincs megpakolva, a végleges modelleket .50 kaliberes gépfegyverekkel tervezik gyártani.