Huszonöt, a fuvarozásban tevékenykedő szereplő ítélte oda a „Best KEP Transporter” idei díját az Iveco Daily-nek. A zsűri tetszését többek között a kis-áruszállítóhoz kínált új automata-váltó nyerte el. Az ítélkező testületben ezúttal azonban nem fehér inges szakértők, hanem az áruszállításban dolgozó, halandó munkavállalók foglaltak helyet. A zsűri az automata-váltót innovációs különdíjjal is jutalmazta.
A német ZF-fel közösen fejlesztett Hi-Matic az első, komplett típuscsaládhoz fejlesztett nyolc-sebességes automata-váltónak számít ebben a kategóriában. A gyártó szerint ez az eszköz gyorsabban és precízebben képes váltani a fokozatok között bármelyik sofőrnél. Ez azt jelenti, hogy, ha nagyobb fordulatszámra van szükség, akkor a Hi-Matic 200 ezredmásodperc alatt tud fokozatot váltani.

Az olasz gyártó a 2,3 és 3 literes, legfeljebb 205 lóerős teljesítményre képes motorokhoz kínálja a Hi-Matic sebességváltót, melynek forgatónyomatéka elérheti a 470 newtonmétert is. Az új Daily 2014-es bemutatása óta több mint 8 ezer lehetséges konfigurációban érhető el. Ennek köszönhetően az olaszok furgonja többféle tengelytávval, hosszúsággal és hasznos teherbírással áll az üzemeltetők rendelkezésére.