A LEGO elkészítette a Mercedes-Benz egyik legnépszerűbb modelljének, a nehéz teherbírású Arcos 3245-nek a játékváltozatát. A dömper 54 centiméter hosszú, 14 centi széles és 31 centiméter magas, emellett összesen 2793 elemből áll, így jelenleg ez a valaha gyártott legnagyobb LEGO Technic modell.

A járgány hasonlít az életnagyságú példányokra, sőt számos pneumatikus működtetésű motorral szerelték fel. Ennek köszönhetően kis kapcsolókkal működtethető a darukar-mechanika, emellett nyitható és zárható a markolófej, sőt, még a támasztótalpak is kinyújthatóak a teherautón.

A LEGO Arocs – hasonlóan a Daimer által gyártott változatokhoz – ikertengelyes kormányzással, dupla differenciálművel és teljesen független felfüggesztéssel készül. Emellett a vezetőfülke billenthető, amely alatt egy hathengeres játékmotor mása található, mozgatható dugattyúkkal. A kabin ajtajai nyithatóak, így pillantást lehet vetni a Mercedes-Benz logóval díszített kormánykerékre, valamint a kék ülésekre is.

A játékdömper emellett kinyújtható darukarral, lenyitható hátsó fallal, vészvillogóval és külső visszapillantó tükrökkel is fel van szerelve. Az összképet a szürke, fehér és fekete színösszeállítás teszi teljessé, és persze a háromágú Mercedes-Benz csillag sem hiányozhat a teherautó elejéről.

A modell különlegessége, hogy csuklós teherautóvá is átépíthető. Az Arocs 3425-ös ősztől lesz kapható a játékkereskedésekben, azt azonban még nem tudni, mennyit kérnek érte.