Hosszú ideje az ausztriai Wörthi-tó ad otthon a Volkswagen márka szerelmeseit összehozó GTI-találkozóknak. A 34. alkalommal megrendezett eseményre május 13-16. között került sor. A sógorok egyik legnagyobb tavához idén is rengeteg boldog VW-tulajdonos sereglett össze. A rendezvényen ugyanakkor nemcsak a személyautók kaptak figyelmet, mivel a hivatalos program részeként két különleges kiadású MAN TGX D38-as nyergesvontató is bemutatkozott.

A német haszonjármű-gyártó a wolfsburgi cég kezében van, így nem meglepő, ha olykor-olykor az MAN-gyártmányú járművek is program részévé válnak a VW-rendezvényeken. A speciális megjelenésű nyergesvontatókat az MAN teherautó- és autóbuszgyártó részlegének 100 éves fennállása alkalmából készítették el. Ebből az alkalomból mindkét járművet különleges dekorációval látták el. A teherautók oldalaira egy meglehetősen mérgesnek tűnő oroszlán került, melynek formája és stílusa az MAN logójából lehet ismerős.

A GTI-találkozón az egyik nyergesvontatót külön emelvényen állították ki azoknak, akik alaposabban is szemügyre akarták venni az utcai példányoktól markánsan elkülönülő járgányt, míg a másikat szó szerint táncba vitték a szervezők. Az úgynevezett “gumipályán” mindenki megnézhette, hogyan lehet szakszerűen driftelni egy King of the Roaddal.

A gumifüstöléshez és a látványos manőverekhez természetesen lóerőkre is szükség volt, melyből a TGX nem szenved hiányt. A megmozgatott példányban ugyanis hathengeres, 15,2 literes, 560 lóerős, 2700 newtonméteres forgatónyomaték leadására képes MAN-motor dolgozott. A teherautó driftelése az alábbi videón látható.