A Renault Trucks C Xload-ot kifejezetten betonszállításra ajánlja, közúti és nehezebb terepen történő szállításra is alkalmas, hasznos teherbírása pedig kategóriájában az egyik legjobbnak számít. A jármű önsúlya mindössze 9,2 tonna és ezt a francia honosítási szervezet, az UTAC is hitelesítette.

A Renault Trucks C Xload típusú ultrakönnyű járművet 8×4-es hajtásképlettel és ikerkerekekkel szerelik. A modell ennek köszönhetően képes alkalmazkodni a közút, de leginkább a dimbes-dombos terep által támasztott kihívásokhoz. A jármű emellett a C-járműcsalád terhelhetőségével és vonóerejével is rendelkezik.

A XLoad a C modellcsalád vonóerejével és teherbírásával is rendelkezik

A XLoad a C modellcsalád vonóerejével és teherbírásával is rendelkezik

A Xload megtartotta a modellcsalád összes tulajdonságát, ezen kívül könnyített berendezéseket is kapott, olyanokat, mint például az alumínium üzemanyagtartályok és keréktárcsák. Mivel kiemelten a betonszállító cégek részére szánták, ezért a Renault Trucks C Xload már a betonmixer szerelésre alkalmas előkészítést is magába foglal, ennek köszönhetően könnyebb ellátni a szükséges felépítménnyel.

Egyébiránt a C Xload 8 köbméternyi betont képest szállítani. Ezzel a kapacitással a gyártó számításai szerint minden 16. forduló után egy teljes fuvart meg tud spórolni az üzemeltető a nagyszabású projektek esetében.