2015. március 21-étől a budai fonódó villamoshálózat építése, a Nagykörúti villamospálya Aradi utca és Tátra utca közötti szakaszának felújítása, továbbá a Margit híd garanciális javítási munkái miatt két hónapig napközben rövidített útvonalon jár a 4-es és a 6-os villamos, éjszaka pedig a teljes vonalon pótlóbusz jár – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Két hónapig kerülje Budapest belvárosát 2
Az építkezés miatt a Nagykörúton, a Margit körúton, valamint ezek környezetében számos forgalomkorlátozás lassítja majd a közúti közlekedést.

Március 21-én a 4-es és a 6-os villamos dél-budai végállomásától csak a Blaha Lujza tér M megállóhelyig jár, a Széll Kálmán tér M és a Blaha Lujza tér M között villamospótló busz viszi az utasokat.

Másnap, március 22-én újra változik a villamos közlekedése: előreláthatóan május közepéig a napközben a dél-budai végállomásuktól az Oktogon M-ig közlekednek csak; a Széll Kálmán tér M és a Király utca között pótlóbusszal lehet utazni. Éjjelente, 0 és 4 óra között a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár.

Két hónapig kerülje Budapest belvárosát 3
A villamospótló számára a Nagykörút és a Margit körút egyes szakaszain buszsávot jelölnek ki, míg útvonala más részein 1 közös sávban haladhat mind a busz-, mind az autóforgalom, ezért a Margit körút-Tölgyfa utca-Margit híd-Szent István körút-Teréz körút útvonal mindkét irányban nehezen lesz járható.

A BKK arra kéri a közlekedőket, hogy aki teheti, május közepéig kerülje el a Nagykörutat. A villamos helyett lehetőség szerint utazzon az M2-es metróval, az autóval közlekedők pedig a Margit híd helyett válasszák az Árpád hidat vagy az Erzsébet hidat.