Február 28-án hajnalban alaposan megdöbbent az utazóközönség Dortmund egyik földalatti állomásán, amikor a nyitáskor a peronra érkezve az ötórás szerelvény helyett egy autót pillantottak meg a sínen.
A szürke kocsiban bent ült a vezetője, ám meg sem mozdult, egészen addig, amíg a helyszínre érkező rendőrök be nem kopogtattak az ablakán. A jelentésben később az állt, a 31 éves katona előző éjszaka “erősen ittas állapotban” ült a volán mögé, és tisztázatlan okok miatt a sínekre hajtott, ahol legalább 800 métert, egy megállónyit haladt, mielőtt autója feladta volna a küzdelmet a sínekkel és a talpfákkal. 
Mindez elképzelhetetlen volna a világ nagy részén, Dortmundban azonban a szerelvény útvonala egy részén a felszínen közlekedik, és csak utána megy le a föld alá. 
A közlekedési vállalat munkatársai több órán át dolgoztak, míg sikerült eltávolítaniuk az autót az alagútból. Mivel a mentőszerelvények nem fértek hozzá a járműhöz, kézi erővel kellett görgőkre emelni, majd kitolni az autót.
A forgalom 10 óra magasságában indulhatott újra. A férfi jogosítványát bevonták; a szakemberek szerint az okozott kár mértéke eléri a 3000 eurót (900 000 Ft).
A sínekre lökte gyermekét egy anya. A megdöbbentő jelentről videofelvétel készült.

A metróalagútba hajtott egy részeg autós 3