Továbbra sincs megegyezés a BKV-nál 1
Továbbra sincs megegyezés a BKV-nál 2

Továbbra sincs megegyezés a BKV-nál

Továbbra sincs megegyezés a BKV-nál

Továbbra sincs megegyezés a BKV-nál 5
Továbbra sincs megegyezés a BKV-nál 6
Fotó megosztása:
Továbbra sincs megegyezés a BKV-nál 7

BKV a Vezess.hu-nak eljuttatott közleményében arról számolt be, hogy tovább folytatódnak az egyeztetések a fizetésekről a társaság és a szakszervezetek képviselői között. A legutóbbi, csütörtöki bértárgyalás ugyanis nem zárult eredménnyel. A BKV vezetése a helyzet megnyugtató rendezése érdekében folyamatosan egyeztet Fővárosi Önkormányzattal a lehetséges emelés mértékéről.

A fizetésemelés elmaradása mellett a szakszervezetek képviselői a társaság idei elbocsátásaitól is tartanak. Ezzel kapcsolatban Bolla Tibor, a BKV elnöke úgy nyilatkozott, hogy a cég jelenleg nem tervez létszámleépítést és hosszú távon is számít a jelenlegi autóbusz-vezetői állomány munkájára. A BKV továbbá mindent  megtesz a jövőben annak érdekében, hogy a dolgozók helyzete javuljon.

A közlekedési vállalat tájékoztatása szerint a BKV-nál idén a vezetők bére és létszáma is jelentősen csökkent, emellett a vezérigazgató és a vezérigazgató-helyettesek jövedelme a tulajdonos döntése alapján még további 18 százalékkal lett kevesebb.