A Mercedes leleplezte a Vito új összkerékhajtású változatát, melyet a hagyományokhoz hűen a “4×4” jelöléssel láttak el. A modellt főbb műszaki újdonságai közé tartozik a 4ETS elektronikus vonóerő-szabályzó rendszer, melynek előnye, hogy feleslegessé teszi a hagyományos differenciálzárakat köszönhetően az automatikus fékezési impulzusoknak, melyek javítják az elindulást a csúszós talajon, továbbá növelik a stabilitást nehéz vezetési műveleteknél.

A gyártó tájékoztatása szerint a Vito 4×4 egyelőre csak négyhengeres, 2,1 literes, 190 lóerős (140 kW) BlueTec motorral lesz rendelhető, mely 440 newtonméteres nyomaték leadására képes. Az erőforráshoz a Sprinterből már ismerős 7G-TRONIC PLUS 7 fokozatú automata váltó csatlakozik, melynek köszönhetően a Vito 4×4 akár 199 kilométer/órás sebességre is képes.

Itt az összkerékhajtású Vito 1
Itt az összkerékhajtású Vito 2

Itt az összkerékhajtású Vito

Itt az összkerékhajtású Vito

Itt az összkerékhajtású Vito 5
Itt az összkerékhajtású Vito 6
Fotó megosztása:
Itt az összkerékhajtású Vito 7 A gyári adatok szerint a modell fogyasztása várhatóan 6,4 liter körül alakul 100 kilométeren, CO2-kibocsátása pedig 169 gramm/km lesz. Az összkerék-hajtás miatt a Vito 4×4 csak 50 kilogrammal nehezebb a többi, hátsó-kerék hajtású változatoknál. A modell forgalmazása Németországban kezdődik és a Mercedes 36 120 eurót kér el érte, ami 10,8 millió Forintnak felel meg. Később tervek között szerepel a motorpaletta bővítése 136 és 163 lóerős erőforrásokkal.