Tűzoltók egy teherautó felborult pótkocsijánál a 74-es úton, a Zala megyei Söjtör közelében február 9-én. A pótkocsi egy vezetéktartó oszlopot és több közúti jelzőtáblát is kidöntött. A balesetben szerencsére senki sem sérült meg. 
A nap képe: a havazás miatt repült a konténer Zalában 1
A nap képe: a havazás miatt repült a konténer Zalában 5
Szép kis havazással indult a hét, jelenleg is sok helyen havazik, de közben nyugat felől lassú melegedés kezdődik, így később északnyugaton havas eső, átmenetileg ónos eső is hullhat majd. A főúthálózat az ország nyugati felében jellemzően már sónedves, vizes, de Tamási tájékán hóbordás, Esztergom és Szentendre környezetében pedig havas – tájékoztat az Útinform.  
Kedden még többfelé számíthatunk kisebb havazásra, havas esőre, gyenge esőre, így vizes, csúszós, helyenként latyakos, hókásás utakra készülhetünk, reggel pedig akár jeges útszakaszok is előfordulhatnak. Többfelé az erős, viharos északi, északnyugati szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Foltokban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk óvatosan! – olvasható az időkép.hu-n.
MTI Fotó: Varga György