A németországi Limburgban tevékenykedő Extrem Events csapata alapvetően kalandtúrák szervezéséből és értékesítéséből él. Ennek köszönhetően a csapattagok nagy tapasztalattal rendelkeznek a magas hegycsúcsok meghódításában. Legutóbb például 6675 méter magasra juttattak fel egy speciálisan felkészített Mercedes Zetrost.

A csapat tagjainak nemcsak a meredek emelkedőkkel, hanem a ritkuló levegővel is meg kellett küzdeniük. A több tonnás Zetrosszal végrehajtott rekordállításra az Ojos del Salado vulkán felszínén került sor, Chileben, ahol meglehetősen kevés a kiépített közút. Sőt, a hegység túlnyomó részén hegyes sziklák találhatók, melyekről gyakran éles jégcsapok lógnak.

A járművet a jobb manőverezés érdekében terepgumikkal szerelték fel. Az egység tagjai felkészülés érdekében 10 nappal az expedíció előtt már a hegységben voltak, hogy szervezetük alkalmazkodhasson a zord viszonyokhoz. A vulkán tetejére vezető utat végül több szakaszban tették meg, így sikerült feljutniuk Dél-Amerika második legmagasabb hegyének csúcsára és így született meg végül a világrekord is. 

A Mercedes-Benz Zetrost arra tervezték, hogy olyan helyeken legyen bevethető, ahová mások nem merészkednek. A járművet két- és háromtengelyes változatban, 18-27 tonnás össztömeggel kínálja a Daimler. Mindegyik Zetrosban alapvető az összkerékhajtás a három mechanikus differenciálzárral és felezővel.

A strapabíró jármű sajátossága, hogy a háromszemélyes fülke a motor mögött található, melynek köszönhetően a Zetros könnyebb manőverezhetőséggel rendelkezik. Az elrendezésnek számos előnye van terepen: a kabin padlója sík, ami megkönnyíti a mozgást nehéz helyzetekben, csendesebb munkahelyet biztosít, és ütközés vagy borulás esetén nagyobb biztonságot nyújt.