A Qualisport a tegnapi napot a kamionos kategóriában a negyedik legjobb időeredményt produkálva teljesítette. Az idei Afrika Eco Race az Azougui környéki szelektív szakaszon dűnés, tevefüves pálya tette próbára a versenyzőket. A kalocsai trió  7 óra 16 perc 18 másodperc alatt teljesítette a nyolcadik versenynapot.

A tegnapi napon – ahogy az idei megmérettetésen általában is – főként a Kamazok dominálták, ám némi meglepetésre a metángáz-hajtású új konstrukcióval versenyző Szergej Kuprijanov ezúttal gyorsabbnak bizonyult az összesítésben is élen álló Anton Sibalovnál. A harmadik helyen az MAN-es portugál versenyzőnő, Elisabete Jacinto végzett.
 
“Elég régen fordult elő, hogy előkerültek az ásók a kamionból, de tegnap ez is megtörtént. A második ellenőrzőpont előtt elástuk magunkat egy picit, így némi időre volt szükség, mire kiszabadultunk. Egyébként minden rendben, aggaszt azonban, hogy kamionos versenytársunk és jó barátunk, Noel Essers még mindig ott rostokol a tegnapi szakaszon, ahol beragadt” – jegyezte meg Kovács Miklós, aki a Sibalov által vezetett kamionos összesítésben a hatodik helyen állomásozik.

 
Ma Azougui és Akjoujt között egy 366 kilométer hosszú szelektív szakasz vár a mezőnyre. A szervezői előrejelzés szerint tipikus, rengeteg dűnével dúsított mauritániai menetet kell teljesítenie a január 11-én, Dakarban záruló viadal mezőnyének.