Traktoros lány – barátai és rajongói így emlegetik csak Manon Osservoortot, aki egy orosz bázisról kiindulva tizenhat nap alatt érte el a Déli-sarkot egy különlegesen felkészített Massey Ferguson traktoron, és ezzel Sir Edmond Hillary után a világtörténelemben másodikként teljesítette a küldetést mezőgazdasági munkagéppel.
Manon eredetileg évekkel ezelőtt szerette volna elérni a Déli-sarkot, ám banális okok miatt ez nem sikerülhetett: miután egy több éves expedíció keretében traktoron bejárta egész Európát és Afrikát, Fokvárosban lekéste az Antarktisztra induló hajót, így kénytelen volt hazatérni.
Egy évvel később azonban új támogatókkal és új traktorral kezdhetett hozzá a tervezéshez: a Massey Ferguson vállalta a traktor átalakítását a kíméletlen hidegre, és utánfutót is terveztek hozzá, amelyen az ellátmányt, a tartalék abroncsokat és alkatrészeket szállíthatta.
A Traktoros lány nem egyedül indult útnak, kanadai sarkkutatók, brit fotós, francia szerelő, valamint a szervizkocsik sofőrjei kísérték el kalandjára.
A 2500 kilométeres úton a vártnál kedvezőtlenebb időjárási körülményekkel kellett szembe nézniük; a csapat legnagyobb sebessége 10 km/óra volt, de akadt, ahol óránként csupán 800 métert tudtak megtenni. A járművek motorjai gyakorlatilag éjjel-nappal üzemeltek.