Átadták az első adag Mercedes-Benz Actrost abból a 120 darabos megrendelésből, mellyel a Waberer’s International bővíti és frissíti jelenleg 3300 járműből álló flottáját. Az új nyergesvontatók kifejezetten a távolsági fuvarozás során felmerülő igények kiszolgálására készültek, felszereltségüket a Waberer’s tevékenységi körének szigorú figyelembe vételével alakították ki.

Az Euro 6-os norma bevezetésével teljesen megújult új Mercedes-Benz Actros 450 lóerős motorjait nagy nyomású üzemanyag-befecskendezővel, szabályozott vízpumpával és az elődhöz képest 40 százalékkal kevesebb AdBlue-adalékot felhasználó befecskendező rendszerrel látták el. Mindamellett az üzemanyag-felhasználás csökkentése érdekében fejlett motorvezérlő rendszer található a járművekben. A nyergesvontatók kipufogógáz-utánkezelő rendszerrel teljesítik a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat. A biztonságos közlekedést a legmodernebb rendszerek – ABS, EBS, tárcsafékek, menetstabilizációs program, aktív fékasszisztens és távolságtartó asszisztens – segítik.

Szerelvényeink átlagosan 1500 kilométer távolságra juttatják el megbízóink áruit. Az esetenként napokig tartó utazás igen nagy összpontosítást, a percre pontosan kiszámított útvonalterv betartása fegyelmezett munkavégzést követel, amelyhez mi több mint négyezer sofőrünk számára hagyományosan a legjobb munkakörülményeket biztosítjuk” – jegyezte meg Wáberer György elnök-vezérigazgató a járművek ünnepélyes átadása alkalmából. Az új nyergesvontatók beszerzésben a Pappas Auto Magyarország Kft., valamint a Mercedes-Benz Hungária Kft. vett részt.

A korábbi járműbeszerzésekkel a Waberer’s-flotta 100 kilométerre vetített üzemanyag-fogyasztása 2014 első félévében, csaknem 3 százalékkal csökkent a megelőző év azonos időszakához képest. Mivel a kamionok évente mintegy 500 millió kilométert tesznek meg Európa útjain, több millió literrel kevesebb gázolajat égettek el, ezáltal sok tízezer tonnával kevesebb üvegházhatású gázt bocsátottak ki, mint az előző évnek ebben a szakában.