Holnap tárgyalhatja a Fővárosi Közgyűlés azt a közlekedési koncepciót, amely alapjaiban változtathatja meg a budapesti közlekedési intézményrendszert. A változás több mint tízezer olyan munkavállalót érint, akik évek, vagy évtizedek óta dolgoznak a közösségi és az egyéni közlekedés fenntartásán és fejlesztésén. Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) arra kéri a döntéshozókat, hogy vonják be az érintett társaságok munkavállalóit a tervezet elkészítésébe, a koncepcióval kapcsolatban legyen szélesebb körű az egyeztetés.
A szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy a fővárosi közlekedési cégek munkavállalóinak szakmai tapasztalatuk elengedhetetlen a Közlekedési Koncepció véglegesítéséhez. Az MTSZSZ  bízik abban, hogy a főpolgármesternek és a Fővárosi Közgyűlés tagjainak fontos a minél szélesebb körű társadalmi egyeztetés. A szakmai szervezet jelentős tagsággal rendelkezik mind a BKK-ban, mind a BKV-ban. Sőt, az MTSZSZ adja a BKK-ban működő üzemi tanácsok tagjainak a többségét.

Az MTSZSZ-hez a koncepcióval kapcsolatban számtalan kérdés és észrevétel érkezett, mivel rengeteg dolgozó kereste meg az érdek-képviseleti tisztségviselőket. A BKK és a BKV munkavállalói olyan tudással és tapasztalattal rendelkeznek, amely elengedhetetlen a közlekedési koncepció véglegesítéséhez.

Mint ismeretes Tarlós István, Budapest főpolgármestere feldarabolná a BKK-t és szűkítené a cég hatásköreit. Egyesek ebben Budapest közlekedésének szétverését látják és már Facebook-oldalt is létrehoztak, hogy tiltakozzanak a lépés ellen.